Διδακτικά Σενάρια - Δραστηριότητες

Βδομάδα φιλαναγνωσίας

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου το νηπιαγωγείο μας αφιέρωσε δυο εβδομάδες στη "βιβλιοφιλία", καθώς δανειστήκαμε τη βαλίτσα της φιλαναγνωσίας. Σας παραθέτω τις προσεγγίσεις ορισμένων βιβλίων, οι οποίες στηρίχτηκαν στις προτάσεις της σελίδας "Βιβλίο και Βιβλιοφιλία" (https://filanagnosiaprogram.blogspot.gr) 

 

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ.pdf (923,7 kB)

Οι φίλοι μας τα κατοικίδια

Η θεματική ενότητα "Οι φίλοι μας τα κατοικίδια ζώα" εξελίχθηκε στις παρακάτω έννοιες, όπως προέκυψε μετά από τις ιδέες των παιδιών (δραστηριότητα "τι ξέρω - τι θέλω να μάθω"):

  1. Υπάρχουν διάφορα είδη ζώων (ξηράς, θαλάσσης, αέρα) 
  2. Τα ζώα ζουν σε σπίτια
  3. Γεννούν μωρά ή εκκολάπτουν αυγά - αναπαράγονται
  4. Έχουν ανάγκες (όπως και ο άνθρωπος - νερό, τροφή, φροντίδα και αγάπη)

Αναρτώνται οι δραστηριότητες αυτού του θέματος, επιφυλλάσσομαι όμως να προσθέσω ορισμένες ακόμα εικόνες ή / και φωτογραφίες σχετικές.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ - Δραστηριότητες 2.pdf (2,6 MB)

<< 1 | 2

Διδακτικά Σενάρια - Δραστηριότητες

Στα βιβλία στα βιβλία βρίσκεται κάθε σοφία

Ένα πρόγραμμα για τα βιβλία, τη βιβλιοθήκη και τη γραφή στα βιβλία - στα βιβλία βρίσκεται κάθε σοφία.pdf (2124780)

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ.pdf (928568)

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ

Προσεγγίζοντας τον εορτασμό του Πάσχα μέσα από έργα τέχνης. Γιατί Πάσχα στο νηπιαγωγείο δεν είναι μόνο κατασκευές ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ.pdf (1188611)

To Σαλιγκάρι

Ένα μεγάλο Project, που ξεκίνησε από τα ίδια τα παιδιά, οργανώθηκε από αυτά και σχεδιάστηκαν δραστηριότητες βάσει των προτάσεών τους. Ακολουθεί παρουσίαση στους γονείς με τρόπο που επίσης θα προτείνουν τα παιδιά. Υποσχόμαστε ότι τα "κατοικίδια" σαλιγκάρια που έχουμε υιοθετήσει και φροντίζουμε, θα...

Ανασκαφές σε χώματα, Αγγεία με ονόματα - Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Με αφορμή την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Παίζουμε Ανασκαφή", στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα, το οποίο κατέληξε στη γιορτή της 28ης Οκτωβρη   Ανασκαφές σε χώματα, αγγεία με ονόματα.pdf (1,1 MB)

Πολεμικό Μουσείο

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εϊναι γνωστό ότι το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δεν έχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, παρά μόνο ξενάγηση. Μετά από άδεια των υπευθύνων του Μουσείου, εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη διδακτική παρέμβαση κατά το σχολικό έτος 2012 -...

Της γιαγιάς τα παραμύθια

Προσέγγιση μέσω Τέχνης και ΤΠΕ Της γιαγιάς τα παραμύθια.pdf (1685096)

Αειφορία και Ανακύκλωση

Φέτος αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ... σκουπίδια ! ! ! Όχι όμως για άλλο λόγο, αλλά για να τα ανακυκλώσουμε. Σας επισυνάπτω το σενάριο, χωρίς όμως φωτογραφίες, καθώς ήθελα να αποφύγω την προβολή των παιδιών   ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - το σενάριο.pdf (717367)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Mεσ΄το δρόμο περπατώ ...pdf (5,4 MB)

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

Η εισαγωγή διαδραστικών συστημάτων στα σχολεία δημιουργεί άλλα δεδομένα στο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων. Παρουσιάζονται ορισμένες ιδέες αξιοποίησης του διαδραστικού πίνακα και των ΤΠΕ στο νηπιαγωγείο, οι οποίες αποτελούν "εικόνες" ενός ευρύτερου σχεδιασμού δραστηριοτήτων σε θεματικές ή project που...
1 | 2 >>

Μαθηματικές Δραστηριότητες